Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@21:46:50 GMT

چه عواملی حیات وحش را تهدید می‌کنند؟

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۵۴۵۴۱

چه عواملی حیات وحش را تهدید می‌کنند؟

مدیرکل دفتر حیات وحش و آبزیان آبهای داخلی سازمان حفاظت از محیط زیست به عوامل تهدید حیات وحش اشاره کرد و گفت: تخریب زیست‌گاه، شکار غیر مجاز، سوانح جاده‌ای و بیماری‌ها عوامل تهدیدی هستند که به امداد و نجات برمی گردد.

به گزارش ایسنا،دکتر مجید خرازیان در یک میزگرد رادیویی با بیان اینکه سند راهبردی امداد و نجات در حیات وحش مربوط به کل کشور است و مختص استان تهران نیست، گفت: حیات وحش ما مورد تهدید است و مهمترین عوامل تهدید، تخریب زیست‌گاه است و بعد از آن سه عامل وجود دارد از جمله شکار غیرمجاز، سوانح جاده‌ای و بیماری‌ها که این سه مورد به امداد و نجات بر می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در همه موارد حیوان بلافاصله تلف نمی شود و ممکن است مصدوم، مجروح و بیمار شود و اگر امداد و نجات به شکل شایسته‌ای صورت بگیرد از مرگ حیوان جلوگیری می‌شود.

مدیرکل دفتر حیات وحش و آبزیان آبهای داخلی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به آمار تلفات حیات وحش در سوانح جاده ای گفت: از سال ۸۶ تا ۹۴ ، ۱۶۰۰ مورد تلفات در حوزه حیات وحش ناشی از سوانح جاده‌ای داشتیم . ۵۲ درصد تلفات خانواده‌های پستانداران و ۶۵ درصد تلفات گوشتخواران مربوط به سوانح جاده‌ای است و بعضی از گونه‌های بسیار حائز اهمیت تلف می‌شوند.

وی به دلایل تدوین سند امداد حیات وحش پرداخت و اظهارکرد: سازمان حفاظت محیط زیست متولی حیات وحش کشور است. گونه‌های جانوری هر کدام به فراخور خود ارزش تنوع زیستی دارند همچنین از جهت گردشگری، اقتصادی و مسایل مختلف مهم هستند.قرار است در سه استان تهران، گلستان و لرستان که از نظر فنی توجیه دارند، سند راهبردی امداد و نجات تدوین شود. با توجه به اینکه تجربه زیادی نداریم قرار است تشکل‌های زیست محیطی از کشورهای دیگر که در این حوزه جلوتر از ما هستند الگوبرداری و آن را ایرانیزه کنند.

به گزارش ایسنا در ادامه این برنامه دکتر رضا ارجمندی - عضو هیئت مدیره انجمن متخصصین محیط زیست کشور - با اشاره به توسعه پایدار گفت: در توسعه پایدار باید هم حفظ تنوع زیستی را ببینیم و هم به مردم حاشیه‌نشین توجه کنیم و نمی‌توانیم فقط به یک مسئله بپردازیم.

وی به اهمیت حفظ گونه‌های جانوری از بعد بین‌المللی پرداخت و اظهارکرد: وقتی یک گونه ما در معرض انقراض است از نظر بین المللی در لیست خوبی قرار نمی گیریم. علت اینکه ما در توسعه پایدار امتیازات کمی را می آوریم این موارد است.

ارجمندی در پایان با اشاره به اینکه هنوز در زمینه حفظ تنوع زیستی آگاهی لازم در کشور وجود ندارد، گفت: دانشگاه‌ها، انجمن‌ها و سازمان‌های مردم نهاد باید همه در کنار هم باشند و از طرفی رسانه ها در این زمینه‌ها نقش بسیار مهمی را دارند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۵۴۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امدادرسانی به ۱۶ شهرستان درگیر آبگرفتگی در خوزستان

مدیر عامل جمعیت هلال احمر خوزستان گفت: ۲ هزار و ۱۵۲ نفر درگیر با آبگرفتگی طی ۲ روز اخیر در پی بارش باران در ۱۶ شهرستان توسط هلال احمر امدادرسانی شدند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم در اهوزا، وحید شعبانی گفت:  2 هزار و 152 نفر درگیر با آبگرفتگی طی 2 روز اخیر در پی بارش باران در 16 شهرستان توسط هلال احمر امدادرسانی شدند.

وی افزود: 16 شهرستان خوزستان طی 2 روز گذشته تحت تاثیر سامانه بارشی قرار گرفته بودند و در مناطقی شاهد وقوع سیلاب و آبگرفتگی بودیم.

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خوزستان گفت: نیروهای عملیاتی جمعیت هلال احمر استان در مدت یاد شده 90 عملیات امداد و نجات انجام دادند.

نجفی با اشاره به اینکه در این عملیات‌ها 57 دستگاه خودروی امدادی به کار گرفته شد، افزود: در این مدت زمان، تیم‌های تخصصی سیلاب موفق به تخلیه گل و لای و آب از 35 منزل مسکونی شدند.

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خوزستان بیان کرد: تیم‌های امدادی در حال ارزیابی مناطق دچار آبگرفتگی هستند و عملیات امدادرسانی نیز همچنان ادامه دارد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • کشف سلاح عجیب از شکارچیان حیات وحش/ عکس
  • پایگاه های امداد و نجات متنوع در تنگستان ایجاد شود
  • هشت شکارچی متخلف حیات وحش گچساران دستگیر شدند
  • نیاز گلستان به ساخت ۶ پایگاه امداد و نجات جاده‌ای
  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • امدادرسانی به بیش از ۵۳۰۰ تن در سیل و آبگرفتگی ۱۷ استان
  • امدادرسانی به ۱۶ شهرستان درگیر آبگرفتگی در خوزستان
  • امدادرسانی به بیش از ۵۰۰۰ نفر در سیل و آبگرفتگی ۲۳ استان
  • تصادف در جاده های زنجان ۲ فوتی بر جای گذاشت
  • امداد رسانی پس از سقوط در ارتفاعات کرمان