Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@23:19:44 GMT

امداد، انسانی‌ترین وجه حیات انسان‌ها است

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۷۹۶۳۳

امداد، انسانی‌ترین وجه حیات انسان‌ها است

قاسم پورحسن این مطلب را در نشست علمی تخصصی «امداد و اخلاق» که با حضور اساتید حوزه، دانشگاه و جمعی از مسئولان جمعیت هلال‌احمر در پژوهشکده مطالعات علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، عنوان کرد.

وی در این نشست تخصصی  به موضوع “دیگری و امداد” پرداخت و گفت: بعد از جنگ جهانی اول انسان ها توانستند درد و سپس دیگری را حس کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مباحث بنیادین امداد و اخلاق بحث “دیگری” است. این مسئله به ظاهر فلسفی است اما در ذات، امری انضمامی است و در نقد از رویکردی انتزاعی می کوشد تا متوجه نیازهای بنیادین و اخلاقی شود.

این استاد دانشگاه علامه طباطبایی افزود: بسیاری از منتقدان معتقدند، تاریخ بشریت ذاتا تاریخ توجه به من بوده است و تنها در پرتو اخلاق و دین است که انسان ها متوجه اهمیت دیگری می شوند. دیگری و امداد سبب شکل‌گیری اخلاق اجتماعی هستند.

وی گفت: در مسئله امداد و دیگری احساس مسئولیت اجتماعی، عشق به دیگری و دیواری بلند وجود دارد. امداد، بارزترین ابزار اخلاق است و وقتی درگیر کمک به دیگران می شویم یعنی انسانیت در ما زنده است.

پورحسن ادامه داد: اگر دیگری را همچون خویش تلقی کنیم دغدغه درونی در انسان شکل می‌گیرد، در چنین وضعی واجد احترام به دیگران و مسئولیت اجتماعی خواهیم شد. تا زمانی که این احساس در ما باشد، اخلاق و انسانیت در ما وجود خواهد داشت.

محمد منصورنژاد استاد دانشگاه در این نشست در مورد «حضور اخلاق در فرآیند امدادگری سخن» گفت و افزود: کنش امدادی، اخلاق و فعالیت امدادگران رابطه مثبت و مستقیم دارند و در برخی از شرایط می‌توان آن را در مقوله اخلاق قرار داد. کنش امدادی و اخلاق فراتر از انسان ها است. زمانی که از کنش انسانی سخن می گوییم وصفی اخلاق پذیر را در نظر داریم.

این پژوهشگر گفت: کنش‌های متفاوتی از امداد برداشت می شود. به عنوان مثال در کنش ستیزه که ضد اخلاق است، فرد به بهانه مددکاری به دیگران آسیب و لطمه می زند. کنش اخلاقی فعالیت‌هایی است که برای کمک به دیگران بدون در نظر گرفتن پاداش برای کنشگر انجام می شود. در کنش امدادی هم فرد برای دریافت حقوق به انجام فعالیت‌های امدادی اقدام می کند.

منصورنژاد ادامه داد: امداد از دو جنس است؛ امداد زمینی و امداد فرا زمینی، امداد فرا زمینی امداد غیبی است که در فرهنگ دینی اعتقاد به غیب و امدادهای غیبی از باورهای قطعی افراد محسوب می شود. امدادهای زمینی نیز کمک هایی از جنس انسان های خاکی و زمینی است که این وجه امداد تنها ویژه انسان ها نیست و در حیوانات نیز به وضوح مشاهده می شود. کمک سگ‌ها برای یافتن انسان ها از زیر آوار از این نوع است.

وی گفت: امداد انسانی اقسامی دارد که یک نمونه‌ آن اخلاق است. امداد وظیفه ای است که طی آن امدادگر برای امرار معاش فعالیت می کند؛ مانند امداد خودروها و یا افرادی که در بهزیستی و خانه های سالمندان فعالیت می کنند. گاه امدادگر به قصد سود جویی نامشروع و اغفال فعالیت می کند؛ مانند امدادخودرویی که با وجود اطلاع از برطرف شدن مشکل خودرو آن را به تعمیرگاه می برد و یا پزشکی که تنها برای منفعت، بیمار را عمل جراحی می کند.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: امداد مورد بحث ما فراتر از شغل است و در آن از خودگذشتگی وجود دارد. وجه دیگر ترکیبی از فعالیت حرفه ای و اخلاقی است.

وی از مثلث امداد یاد کرد: مثلث امداد از سه وجه امدادگر، مددجو و امداد تشکیل شده است. هر سه وجه این مثلث امکان گره خوردن با ایثار را دارد. به عنوان مثال فرد داوطلبانه مسئولیتی را پذیرفته و یا خدمات ایثارگرانه ای را ارئه می‌دهد. امداد شونده نیز دارای شرایطی است؛ گاهی مددجو از روی شرم نیاز خود را اعلام نمی کند. خود امدادی نیز باید در شرایطی انجام شود که به عزت نفس فرد آسیب نزند.

منصورنژاد افزود: تجربه نشان داده بزرگترین لطمات کشور از فقدان افراد متعهد است. اگر انسان ها متعهدانه عمل کنند، نیازی به تهییج عاطفی آنها نداریم و ایران به بزرگترین ذخایر اجتماعی و فرهنگی دست خواهد یافت.

علل کمرنگ شدن همیاری

بیژن عبدالکریمی، سخنران دیگر این نشست بود که با موضوع «موانع متافیزیکی همیاری و امداد» سخن گفت: فهم جهان مسئله‌ی ساده‌ای نیست، هر چه انسان متفکرتر باشد فهم جهان برای او دشوارتر خواهد بود. اگر بخواهید با مردم این زمانه مشارکت کنید، باید با زبان آنها سخن گفته و از آنها شناخت کافی داشته باشید. این مسئله برای فرهنگ هر قوم و نژاد نیز متفاوت است.

این استاد دانشگاه گفت: وقتی مسئله امداد مطرح می شود باید از خودمان بپرسیم چرا مردم در حوزه امداد فعال نیستند. این نقص را باید در دانشگاه، آموزش و پرورش، خانواده و نظایر آن جستجو کرد. در کشورهایی که ارزش اسلامی دارند، روحیه فعالیت‌های بشر دوستانه پر رنگ تر است. زمانی هم که این روند را نمی توانیم مشاهده کنیم باید به فرهنگ آن دوره خاص نگاه کنیم.

عبدالکریمی افزود: روح فرهنگ، فلسفه و تفکر است و برای پی بردن به سئوال باید با روح فرهنگ آشنا شویم. جامعه ما بسیار سیال بوده و در حال پوست اندازی است. برای فهم مشکلات جامعه اول باید به این اصل اعتقاد داشته باشیم.

وی مهمترین موانع نظری ظهور همیاری و امداد را مرگ انسان و اخلاق، مصرف به عنوان نهایی ترین آرمان بشری، تضعیف همبستگی اجتماعی، مرگ حیات دینی، پایان حیات معنوی، انقطاع از سنت و میراث فرهنگی و عدم وجود تکیه گاه نظری به منزله پشتوانه عملی اخلاق اجتماعی عنوان کرد.

مراقبت، توجه به فقر وجودی “دیگری” است

حسن محدثی نیز در این نشست به موضوع «تاملی در باب اخلاق مراقبت» پرداخت و گفت: آدمی از رهگذر درک بیماری، ضعف، مرگ و تجربه هایی از این دست، رفته رفته به درکی از فقر وجودی و درک تناهی خویش نائل شد. درک از فقر وجودی خویش ما را به سمت درک تناهی وجود دیگری می برد.

وی افزود: برمبنای این همدلی وجودی، می‌توان نوعی اخلاق را سامان داد. این اخلاق مراقبت بیش از آنکه ریشه در دگرخواهی داشته باشد، ریشه در نوعی خود خواهی دارد.

این استاد دانشگاه گفت: مراقبت در اینجا یعنی توجه عمیق به فقر وجودی آن “دیگری” و به طور کلی به بی اتکایی وجودی آن “دیگری” است.

وی ادامه داد: اخلاق مراقبت به ما می آموزد که با درک این فقر وجودی و غربت بنیادی انسان، بکوشیم تا از درد و رنج دیگری بکاهیم و از زندگی دیگران نیز محافظت کنیم تا از وسعت درد و رنج انسان کاسته شود. مراقبت از دیگری در این معنا می تواند رفتاری غربت زدایانه تلقی شود. از این منظر، می توان نوعی اخلاق مراقبت را آموزش داد که نقطه آغاز آن درک تناهی خویشتن و نیازمندی به یک وجود نامتناهی است.

محدثی گفت: “دیگری” انسانی برای من اگر چه واصل به نامتناهی نیست اما می تواند سرآغاز شکل دهی زنجیره ای از دیگری ها باشد. اتصال به زنجیره ای از دیگری ها سرچشمه امید در پهنه غربت است. از نگاه اخلاق مراقبت، این نوع پایبندی به اصول اخلاقی که بی اعتنا به درد و رنج دیگری باشد، منزه طلبانه و انتزاعی است. پیوند اخلاق مراقبت با درک از انسان سیاسی، صورتی از یاریگری عمومی سازنده را تحقق خواهد بخشید.

“اخلاق خدمت” معطوف به کاهش رنج دیگری است

سید جواد میری نیز در این نشست در رابطه با «جامعه‌ اخلاقی و کنش دگرخواهانه» سخن گفت. او بیان کرد: هنگامی که از هلال‌احمر سخن می گوییم دقیقا ازچه مفهومی صحبت می کنیم؟ آیا از نهادی بروکراتیک برای رتق وفتق امور لجستیک در هنگام بحران ها و بلایای طبیعی سخن می گوییم؟ خیر؛ این مفهوم دایره معنایی وسیعتری دارد.

وی افزود: اگرچه هلال احمر مشخصات یک سازمان و نهاد بروکراتیک و اجتماعی را دارد، اما این نهاد ابعاد دیگری نیز دارد که بدون درک آن نمی توانیم شاخص های مهم آن را که همان “کاهش آلام بشری” است، درک کنیم.

این عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: این ساحت صرفا تقلیل پذیر به سازه های بروکراتیک و کارمندوارگی نیست، سخن گفتن از هلال احمر سخن از تاریخ، درد و رنج انسان ها است. همچنین این موضوع که انسان ها چگونه با درد و رنج انسان های دیگر مواجه می شوند.

میری افزود: هلال احمر به عنوان یک سازمان نیاز به پیشرفته ترین متدهای مدیریتی دارد ولی تقلیل آن به یک سازمان در معنای مصطلح آن نمی تواند اهداف اگزیستانسیال آن‌ را محقق کند. زیرا کنش داوطلبانه بخشی از فهم انسان از اگزیستانس خویش است و هلال احمر بدون ارجاع بنیادین به این اقلیم اگزیستانس غیر قابل فهم است.

وی گفت: رکن اصلی انسانیت قوه اختیار اوست و هر که اختیارش بیش از اگزیستانسش باشد، فربه تر است و هر که از وجود خویش در راه کاهش آلام، درد و رنج دیگری بهره می جوید، انسان‌تر. این نوع فهم اگزیستانسیال از خویش و دیگری خمیرمایه “اخلاق خدمت” است که معطوف به کاهش رنج دیگری است.

امداد، به مثابه کنش اخلاقی

در بخش دیگری از این نشست، رحیم محمدی به ارائه‌ی مقاله «امداد به مثابه کنش اخلاقی» پرداخت و گفت: گروهی از پژوهشگران و اهل نظر بر این باورند که در زندگی شهری جدید و در عصر مدرن، کمک کردن به دیگری و امدادرساندن به نیازمندان در شرایط مختلف، به شغل یک گروه که در سازمان های بورکراتیک و شرکت های حرفه ای و تجاری شاغلند، محدود، یا حداکثر به تعدادی موسسات خیریه کاسته شده است.

وی افزود: عموم شهروندان و همگان توجه به این موضوع را از دست داده اند که نیازمندان و مددجویان از کمک های بی چشم داشت، انسانی، عاطفی و اخلاقی همنوعان خود محرومند.

رحیم محمدی گفت: گروهی دیگر نیز بر این باورند کسانی که توان خرید امداد و کمک دارند، اقلیت ثروتمند جامعه هستند، این امداد را از شرکت، موسسات و سازمان های مربوطه خریداری می‌کنند و کسانی که این توان را ندارند، اکثریت اعضاء جامعه هستند که رها شده باقی می مانند.

وی تاکید کرد: جامعه ما هنوز ارزش ها و همچنین جهان مدرن را به صورت کامل نساخته است و اگر جامعه ایرانی به همه جوانب مدرن شدن نائل شود، می تواند مثل اغلب جوامع مدرن به این مسئله پاسخ دهد و راه حل های خود را به ‌روزرسانی کند. بنابراین نباید با مدرنیته ستیزه کرد، بلکه مدرنیته را باید فهمید و زندگی کرد.

این استاد دانشگاه افزود: در فلسفه مدرن انسان غایت است، به عبارت دقیق تر فلسفه مدرن فهمیده شد که انسان غایت است. شاید کانت اولین فیلسوفی بود که این معنا را به صراحت آشکار کرد و گفت انسان غایت است. اما در جامعه شناسی و علوم اجتماعی، این غایت بودن انسان جور دیگری معنا شد و انسان را “کنشگر” تعریف کرد.

وی گفت: به قول ماکس وبر ” انسان مدرن” غالبا “کنشگر معقول” است. اما انسان فقط کنشگر نیست که عقلانی یا غیرعقلانی عمل کند، بلکه “انسان وجود است” یعنی وجود جامع که عقلانیت، کنش، جان، روان، اخلاق، بی اخلاقی، احساس، عاطفه، ارزش، آرمان، عشق، محبت، دوستی، خشم، نفرت، کینه، خود خواهی، زشتی، پلیدی دارد. اما متاسفانه این جامعیت انسان و همه چیز بودن او از طریق فروکاسته شدن او به کنشگر، مورد غفلت واقع شده است.

 محمدی ادامه داد: اگر امروزه انسان در علوم اجتماعی – انسانی همانگونه که هست، به صورت انسان جامع و وجود فهمیده، مفهوم پردازی و توضیح داده شود، آنوقت اخلاق، مناسبات اخلاقی و جامعه اخلاقی به درستی فهمیده خواهد شد. البته اخلاق در اینجا صرفا اخلاق دینی نیست و هر نظام اخلاقی عام، عقلانی و انسانی می تواند باشد.

برچسب‌ها جمعیت هلال احمر امداد و نجات نشست علمی تخصصی «امداد و اخلاق»

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جمعیت هلال احمر امداد و نجات جمعیت هلال احمر امداد و نجات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۷۹۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از ارتقای اخلاق امدادگری تا توجه به فرهنگ دینی در هلال احمر

حجت الاسلام‌والمسلمین شیخ‌الاسلامی معاون فرهنگی، امور آموزشی و پژوهشی حوزه نمایندگی ولی فقیه در هلال احمر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر به تشریح عملکرد این مجموعه در یک سال گذشته پرداخت.

حجت الاسلام‌والمسلمین شیخ‌الاسلامی با اشاره به اینکه ارتقای فرهنگ دینی در جمعیت هلال احمر مهم‌ترین اولویت در برنامه‌ریزی‌های این مجموعه بوده است، تصریح کرد: به همین منظور فعالیت‌های معرفتی، علمی و فرهنگی در طول یک سال گذشته در این مجموعه اجرایی شده است‌.

برگزاری مسابقات قرآنی، نهج‌البلاغه و احکام به صورت حضوری و آنلاین برای کارکنان و امدادگران جمعیت (تعداد ۱۰۰۰۰ نفر)، ارائه طرح و برنامه‌ریزی برگزاری نمایشگاه خدمات ده ساله حوزه نمایندگی ولی فقیه، برنامه‌ریزی و مدیریت فعالیت‌های فرهنگی کنگره ۲ هزار و ۵۰۰ شهید امدادگر هلال احمر، برنامه‌ریزی و مدیریت فعالیت‌های فرهنگی امداد نوروزی از دیگر برنامه‌های برنامه‌ریزی شده بود که حجت الاسلام‌والمسلمین شیخ‌الاسلامی به آن اشاره کرد.

معاون فرهنگی، امور آموزشی و پژوهشی حوزه نمایندگی ولی فقیه در هلال احمر با بیان اینکه ترویج کتابخوانی یکی دیگر از اولویت‌های فرهنگی در این مجموعه بوده است، تصریح کرد: برگزاری مسابقات کتابخوانی «غدیر» به مناسبت عید بزرگ ولایت و «انسان ۲۵۰ ساله» به مناسبت ایام ماه محرم و «همنام گل‌های بهاری» به مناسبت میلاد پیامبر اعظم (ص) و همچنین مسابقه کتابخوانی «کشتی پهلو گرفته» به مناسبت ایام فاطمیه و شهادت حضرت فاطمه الزهرا (س) از جمله برنامه‌ها برگزار شده در جمعیت هلال‌احمر بود که در همین راستا برگزار شده است.

وی یکی دیگر از محورهای برنامه‌های اجرایی در جمعیت هلال احمر را برگزاری مناسبت‌های مذهبی برشمرد و افزود: در طول سال گذشته این معاونت نسبت به برگزاری مناسبت‌های مذهبی اهتمام ویژه داشته است.

به گفته وی برگزاری مراسم عزاداری سید الشهدا (ع) در نمازخانه جمعیت به مدت ۸ روز، برگزاری مراسم فاطمیه دهه اول و برگزاری مراسم سوگواری شهادت حضرت فاطمه (س) در نمازخانه جمعیت، برگزاری مراسم‌های جشن عید سعید غدیر خم در سالن آمفی‌تئاتر توانبخشی، میلاد حضرت زینب (س) و روز پرستار در بیمارستان نورافشار و تقدیر و قدردانی از پرستاران شاغل، در جمعیت هلال احمر، ولادت حضرت معصومه (س)، میلاد پیامبر اکرم (ص) و امام جعفرصادق (ع) میلاد با سعادت امام علی (ع) و مبعث پیامبر اعظم (ص) و جشن میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) از جمله این برنامه‌ها بوده است.

حجت الاسلام‌والمسلمین شیخ‌الاسلامی انجام سفر زیارتی مشهد مقدس برای کارکنان جمعیت- برندگان مسابقه کتابخوانی انسان ۲۵۰ ساله به تعداد ۱۸۰ نفر با خانواده، برگزاری مراسم تجلیل از مادران و همسران شهدای امدادگر جمعیت هلال احمر در نمازخانه ساختمان صلح و برگزاری نمایشگاه عفاف و حجاب در ساختمان صلح در دو نوبت و ارائه طرح و پیگیری مقدمات جشنواره شعر هلال احمر و مراسم تقدیر از فعالان فرهنگی در جمعیت هلال احمر را از دیگر فعالیت‌های این مجموعه برشمرد.

حجت الاسلام‌والمسلمین شیخ‌الاسلامی در ادامه به فعالیت‌های استانی این معاونت نیز اشاره کرد. به گفته وی ۲۰۰ کتابخانه به همراه کتاب جهت ارسال به پایگاه‌های امداد و نجات جمعیت، تهیه و ارسال شده است.

دستورالعمل برنامه‌های ماه مبارک رمضان برای مسئولین دفاتر نمایندگی سازمان‌ها و استان‌ها، بررسی اختصاصی تخصیص فرهنگی برای استان‌ها طبق عملکرد، جمع‌آوری و تهیه گزارش عملکرد و گزارش صورت جلسات شورای ثلاث استان‌ها، نظارت بر انتصاب و جابجایی ائمه جماعت سراسر کشور، جمع‌آوری و تهیه گزارش عملکرد طرح‌های نوروزی استان‌ها، جمع‌آوری و تهیه گزارش از فعالیت‌های فرهنگی استان‌ها، تهیه برنامه‌ها و خطی مشی‌های دهه مبارک کرامت و ارسال بخشنامه به استان‌ها، تهیه برنامه‌ها و خطی مشی‌های هفته دفاع مقدس و ارسال بخشنامه به استان‌ها، تهیه برنامه‌ها و خطی مشی‌های ایام محرم و ارسال بخشنامه به استان‌ها از مجموعه اقدامات فرهنگی مرتبط با استان‌های این به معاونت بوده است.

هماهنگی و برگزاری سنت حسنه نذر خون در استان‌ها در ایام دهه اول محرم، پشتیبانی و هماهنگی‌های لازم جهت برنامه‌های آموزشی و فرهنگی در سازمان‌ها و استان‌ها، پیگیری و دستور پرداخت پاداش آخر سال به ائمه جماعت در استان‌ها، ایجاد کانال فضای مجازی جهت ارتباط مستمر با مسؤولین دفاتر نمایندگی ولی فقیه در ۳۱ استان جمعیت هلال احمر، ایجاد کانال رابطین فرهنگی جهت ارتباط مستمر برای ۳۲۰ ائمه جماعت در سراسر کشور از دیگر فعالیت‌های اجرا شده به همت معاونت فرهنگی، امور آموزشی و پژوهشی بوده است که حجت الاسلام‌والمسلمین شیخ‌الاسلامی به آن اشاره کرد.

در ادامه معاون فرهنگی، آموزشی و امور پژوهشی حوزه نمایندگی ولی فقیه به مواردی از برنامه‌های اجرا شده پژوهشی این مجموعه نیز اشاره کرد.

پژوهش محوری به منظور ارتقا کیفی و کمی خدمات به گفته حجت‌الاسلام شیخ‌الاسلامی یکی از اولویت‌های این مجموعه در یک سال گذشته بوده است. وی دراین‌باره با تاکید بر بهره‌گیری و تعامل با نخبگان حوزوی و دانشگاهی تصریح کرد: در همین راستا تهیه و توزیع کتابچه زاد به ائمه جماعت استان‌ها (تعداد ۱۰۰۰ نسخه) در دستور کار قرار گرفت.

آماده سازی دانشنامه، تهیه و تنظیم دستورالعمل فرهنگی کمیته فرهنگی ستاد طرح ملی خدمات نوروزی سال ۱۴۰۳، برقراری امکان سیستمی و ایجاد دسترسی در سامانه خادم جهت برگزاری همایش اخلاق امدادگری و نشست صلح در ادیان الهی، پیگیری جهت ثبت نام و صدور گواهی برای بیش از هزار و ۴۰۰ نفر از شرکت کنندگان در همایش اخلاق امدادگری در سامانه خادم، جمع‌آوری و بررسی خاطرات اخلاق امدادگری، مشارکت در همایش علمی اربعین حسینی، برگزاری دوره آموزشی ضمن خدمت «جایگاه نماز در قرآن و روایات» در سطح کشور، برگزاری دوره‌های آموزشی به صورت ویدئو کنفرانس برای مسؤولین دفاتر استان‌ها و سازمان‌ها، برگزاری دوره آموزشی ضمن خدمت " امید آفرینی و مسؤولیت پذیری در سطح کشور، تهیه محتوای آموزشی با موضوع امید آفرینی و مسؤولیت پذیری جهت بارگذاری در سامانه آذرخش برای استفاده استان‌ها و تهیه و تدوین طرح پژوهشی امید آفرینی و مسؤولیت پذیری در راستای منویات مقام معظم رهبری از دیگر اقدامات پژوهشی این مجموعه به اذعان معاون فرهنگی و امور آموزشی و پژوهشی حوزه نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر بوده است.

وی با اشاره به تنوع و تعدد برنامه‌های این مجموعه افزود: بررسی و نیازسنجی آموزشی حوزه‌های ستادی و استانی به عنوان رابط آموزشی با معاونت آموزش، پژوهش، برگزاری آموزش دوره ضمن خدمت (جایگاه نماز در قرآن و احادیث)، تهیه و توزیع کتاب سازمان مطلوب روحانیت شهید مطهری به استان‌ها برای توانمند سازی ائمه جماعت استان‌ها (تعداد ۳۵ نسخه)، برگزاری نشست علمی صلح در ادیان به مناسبت روز جهانی صلح برگزاری نشست علمی و فرهنگی به صورت ویدئو کنفرانس برای مسؤولین دفاتر استان‌ها و سازمان‌ها با سخنرانی دکتر گودرزی و تهیه و توزیع کتاب «وهابیت بر سر دوراهی» به جمعیت هلال احمر استان‌های مرزی کشور از دیگر برنامه‌ها این مجموعه بوده است.

برگزاری جلسات ارزیابی عملکرد مسؤولین دفاتر حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان‌ها و استان‌ها به مدت یک ماه، برگزاری فصلی شورای فرهنگی با حضور نماینده ولی فقیه و دبیرکل جمعیت، برگزاری جلسات ائمه جماعات دراستان‌های گلستان، تهران، کرمان، کهکیلویه و بویراحمد و مرکزی و هرمزگان در مجموع برای ۲۶۰ نفر از ائمه جماعت، برگزاری مراسم انعقاد تفاهم نامه همکاری جمعیت هلال احمر کشور و مرکز خدمات حوزه‌های علمیه سراسر کشور در ساختمان صلح، شرکت در جلسات ستاد دهه کرامت کشور است. در خصوص دهه کرامت و هفته وحدت، جلسه تقدیر از کارکنان فعال در جمعیت در معاونت فرهنگی، تدوین و ابلاغ دستورالعمل حقالقدم ائمه جماعات از دیگر برنامه‌های این مجموعه بوده است.

وی در ادامه به برگزاری جلسات شوراهای ثلاث (فرهنگی، نماز، امر به معروف) نیز اشاره کرد. به گفته وی جمع‌آوری و ثبت گزارش‌های عملکرد استان‌ها در خصوص نماز و دوره‌های آموزشی در سامانه سجاده، جمع‌آوری و تهیه گزارش از عملکرد حوزه ستادی در جهت اجرای برنامه‌ها و مصوبات ستاد اقامه نماز، شرکت در جلسات و همکاری با ستاد اقامه نماز، تهیه طرح‌ها و برنامه‌ها در راستای اجرایی شدن مصوبات ستاد اقامه نماز در سال ۱۴۰۳، تهیه گزارش از نحوه انجام برگزاری دوره آموزشی نماز و مکاتبه با ستاد اقامه نماز کشور، انتصاب اعضای شورای فرهنگی جمعیت هلال احمر استان‌ها و سازمان‌ها طبق ماده (۶) آئین نامه شورای فرهنگی؛ تجهیز چادرهای امدادی به اقلامی از قبیل مهر، جا نماز، قبله نما و قرآن و ادعیه در سراسر شعبات هلال احمر طبق مصوبه ستاد اقامه نماز جمعیت هلال احمر، راه اندازی نماز جماعت در ۵ شعبه جدید در استان‌های جمعیت و برگزاری مراسم محفل انس با قرآن در پایگاه‌های امداد و نجات در ماه مبارک رمضان از دیگر برنامه‌های این مجموعه بوده است.

کد خبر 6098898

دیگر خبرها

  • سپاهان از کمدین هتاک و پرسپولیس به کمیته اخلاق شکایت می‌کند
  • وحید امیری وارث پست و بازوبند امید؛ کاپیتان پرسپولیس با اخلاق، اما بی‌سیاست!
  • از ارتقای اخلاق امدادگری تا توجه به فرهنگ دینی در هلال احمر
  • تاثیر اساتید در جامعه باید مثبت و مشهود باشد
  • کتاب «اخلاق النبی(ص) و اهل بیته(ع)» به زبان ترکی استانبولی ترجمه و منتشر شد
  • جود بلینگام، بازیکن با اخلاق مستطیل سبز / فیلم
  • ببینید | بدرقه صدای فراموش‌نشدنی ورزش
  • زیرآب زنی با نهی از منکر فرق دارد ‍!
  • تصاویر منتخب حیات وحش در یک هفته
  • تاکید پلیس بر‎اخلاق‎ ‎مداری‎کاربران‎ ‎مجازی‎ در‎انتخابات‎